TEATER SVETI TRIANGEL

(Slovenija)

Interaktivno obredno gledališče

Glavni protagonist, Norec (ki predstavlja slehernega človeka), se nekega dne prebudi iz trdnega sna nevednosti, saj je pripravljen na soočenenje z lastnimi slabostmi in zato se poda na potovanje skozi svojo notranjost, da bi dosegel razsvetljenje. Na tej poti skozi sedem energijskih centrov, imenovanih čakre, ga spremljata tudi angel in hudič, ki ga vsak na svoj način vzpodbujata in vodita k cilju. Ko Norec na koncu le doseže ravnovesje, osvoji cilj, s tem pa samega sebe, skupaj z ljudstvom zaraja in proslavi to zmago. Ker gledalci sodelujejo v predstavi, imajo s tem možnost, da skupaj z Norcem preobrazijo tudi sebe. Vključeni so vodni in ognjeni elementi, kot so bruhanje ognja ter vrvohodstvo …

Norec, napočil je trenutek soočenja s svetlimi in temnimi platmi sebe – pripravljen si! Razišči svoje globine in nerazrešenih vozlov tmine!
Ko si boš uredil svoje bivališče Ognjišče, te bo prevzel občutek Varnosti, a bodi previden, da ne podležeš Pohlepu in Posesivnosti, saj te bo tako nadvladal Strah.
Presezi Krivdo, vrni vse odvečno in nakradeno, da lahko uživaš sadove Čutenja. A pazi, da te uživaštvo ne prevzame, saj kazen za to je Sram.
Plazil se boš za občutkom lastne vrednosti, dokler ne boš vzel življenje v svoje roke in dojel, da si kos vsemu, kar ti življenje postavi na pot in da Zmoreš.
Ko bo ogenj v tebi plapolal, ko si boš pridobil Samozavest, glej, da ne podležeš občutkom vzvišenosti in večvrednosti, saj te bodo pahnili na tla. Zmagoslavje je kratkotrajno, priznanje iz okolice ne odtehta in ostaneš prazen.
Tako boš spoznal žalost, z jokom se ti bo očistila Duša. Rešil se boš, ko boš spustil svoj ego in opazil, da obstajajo tudi drugi ljudje. Sočutje je odgovor. Ljubezen in povezanost med ljudmi sta smisel bivanja.
Kam si spet stopil predaleč, Norec? Pristna ljubezen ti ni dovolj! Hočeš delati vtis, nisi več resničen! Mar ne veš, da te bo Igra zadušila? Odvrzi to narejenost, Norec! In se zavrti v spirali ustvarjalnega Izraza!
Ne maži umetnosti z Iluzijo in Pretiravanji, saj te bodo sile pahnile na tla in popolnoma boš oslepel. V vrtincu blodenj boš zgubljen. Ko se boš umiril, šel nazaj h sebi, povezal svoj Um, Srce in Nagone – takrat boš zopet spregledal in videl svet z drugimi Očmi.
In ko vidiš svoj odsev v ogledalu se ne naveži nanj, saj telo je minljivo in podoba je le zunanja lupina, ki nosi globino večne Duše. Razbij to iluzijo videza in poglej navznoter, kjer so odgovori. Sedaj si v povezavi sam s sabo, v Miru in Harmoniji – Vesolje te krona za ta dosežek in nagrada je Ravnovesje.
Zahvali se sebi in svojim Učiteljem, ki so ti pomagali na poti Samoraziskovanja. Nazdravite skupaj na Radost življenja!