VISITORS

KAJ JE DOBRO PRINESTI S SEBOJ NA PLAVAJOČI GRAD EXPRESS?

  • drobiž ter gotovino za klobuk in vstopnino
  • deko, zložljiv stol, podlogo za sedenje
  • toplo obleko za večerne ure na gradu Snežnik

AKUSTIČNI FESTIVAL

Večina koncertov in predstav bo potekalo v intimnem vzdušju. Tako na istrskih dvoriščih, kot v senci dreves snežniškega gozda, boste gledalci primorani priti bliže k nastopajočemu. Šele zvečer se bo razživel edini ozvočen oder. 

VSTOPNINA

Pripravite si drobiž!

Po zgledu “busking” festivalov bo festival preživel na podlagi prostovoljnih prispevkov. Priporočeni prostovoljni prispevek bo med 10 in 50 Eur, gledalci lahko plačajo poljubno vsoto. Enako velja za prispevek nastopajočim, ki ga bodo zbirali v klobuk na samem dogodku.

Spanje na festivalskem prizorišču ni 0predvideno. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Zaradi omejenega parkirnega prostora priporočamo javne prevoze in polne avtomobile.

KAKO DO NAS

Festival se odvija na območju gradu Snežnik (Kozarišče 67, 1396 Stari trg pri Ložu). Na festival se pripeljite skupaj.

Za prevoz iz Ljubljane lahko uporabiš tudi: Prevozi.org (“Ljubljana” – “Stari trg pri Ložu”) ali avtobus Nomago (”Ljubljana Avtobusna Postaja” – ”Stari trg pri Ložu/ Iga Vas/ Iga Vas Š”)

Najbližja železniška postaja je na Rakeku, kjer lahko prestopiš na avtobus do Starega trga pri Ložu.

PARKIRIŠČE

Za obiskovalce, ki se boste na festival pripeljali z avtomobili, bo organizirano parkirišče pred vhodom na festival. Upoštevajte označbe oz. navodila osebja. Prireditev poteka na zaščitenem območju, zato prosimo, da parkirate izključno na označenem območju in s tem pomagate pri ohranjanju dobrih odnosov z lokalnimi lastniki zemljišč. Naprošamo vas, da vse avtomobile umaknete s parkirišča najkasneje do nedelje zjutraj.

SANITARIJE

Na festivalskem prizorišču bodo zagotovljene sanitarije. Še vedno iščemo okoljsko prijaznejše možnosti.

VODA

Na festivalskem prizorišču bo dostop do tekoče pitne vode.

ODPADKI

Na festivalskem prizorišču bodo na voljo koši za ločeno zbiranje odpadkov in pepelniki, zato ni razloga, da bi za seboj pustili prostor nečist. Obiskovalce prosimo, da na festivalskem prizorišču odpadke odlagajo v koše ter pospravijo svoj kamping kotiček.

TRŽNICE

Na prireditvenem prostoru bo nekaj stojnic s hrano. Obiskovalce spodbujamo, da prinesejo svoj krožnik in pribor, saj tako lahko skupaj zmanjšamo število odpadkov, ki jih bo festival proizvedel. Na območje festivala je dovoljeno uživati lastno hrano in prigrizke. Kurjenje odprtega ognja pa je na celotnem festivalskem območju strogo prepovedano!

ŽIVALI

Festival je živalim prijazen. Prosimo, da za njimi počistite iztrebke.