Splošne informacije za obiskovalce

KARTE

PREDPRODAJA

Predprodaja festivalskih vstopnic že poteka na spletnem mestu MOJEKARTE in na vseh njihovih prodajnih mestih po Sloveniji. Vstopnice so do konca julija na voljo po znižani ceni.

NA LICU MESTA

Od četrtka 4. avgusta do nedelje 7. avgusta lahko vstopnice kupite na vhodu uro pred pričetkom programa.

Dnevne vstopnice:

  • četrtek 4. 8., 15 €
  • petek, 5. 8., 30 €
  • sobota, 6. 8., 30 €
  • nedelja, 7. 8., vstop prost!

  • Koncerti bodo na sporedu od četrtka od 17. ure dalje do nedelje do 14. ure, ko se festival zatvori. Za več informacij si oglejte program festivala.
  • Žal za vstop na letošnjemi festivalu ne bo mogoče koristiti bonov za kulturo.
  • Otroci do 14. leta starosti prejmejo brezplačno vstopnico. Za spremljevalca invalida je vstop prost.

NAMESTITEV

Na zelenici ob prizorišču festivala bo urejen prostor za šotore. Kampiranje bo torej dovoljeno, dostopni bodo tudi tuši z mrzlo vodo. Obiskovalci si lahko kuhajo v lastni režiji, vendar je kurjenje odprtega ognja prepovedano. Doplačila za šotorenje ni.

KAKO DO NAS

Festival se odvija na območju Gradu Snežnik (Kozarišče 67, 1396 Stari trg pri Ložu). Na festival se pripeljite skupaj. Pridruži se FB skupini Prevozi Floating Castle 2022, kjer lahko ponudiš ali poiščeš prevoz do festivala.

Za prevoz iz Ljubljane lahko uporabiš tudi: Prevozi (“Ljubljana” – “Stari trg pri Ložu”) Avtobus (”Ljubljana Avtobusna Postaja” – ”Stari trg pri Ložu ali Iga Vas Š ali Iga Vas”)

Najbližja železniška postaja je v Rakeku, kjer lahko prestopiš na avtobus do Starega trga pri Ložu.

PARKING

Za obiskovalce, ki se boste na festival pripeljali z avtomobili, bo organizirano parkirišče pred vhodom na festival. Upoštevajte označbe oz. navodila osebja. Prireditev poteka na zaščitenem območju, zato prosimo, da parkirate izključno na označenem območju in s tem pomagate pri ohranjanju dobrih odnosov z lokalnimi lastniki zemljišč. Naprošamo vas, da vse avtomobile umaknete s parkirišča najkasneje do ponedeljka, 8. 8. 2022 do 12. ure.

FESTIVALSKO PRIZORIŠČE



SANITARIJE

Na festivalskem prizorišču bodo WC kabine ter tudi WC kabina za gibalno ovirane osebe.

VODA

Na festivalskem prizorišču bo dostop do tekoče pitne vode.

ODPADKI

Na festivalskem prizorišču bodo na voljo koši za ločeno zbiranje odpadkov in pepelniki, zato ni razloga, da bi za seboj pustili prostor nečist. Obiskovalce prosimo, da na festivalskem prizorišču odpadke odlagajo v koše ter pospravijo svoj kamping kotiček.

TRŽNICE

Na prireditvenem prostoru bodo stojnice z različnimi izdelki, festivalska tržnica s hrano. Obiskovalce spodbujamo, da prinesejo svoj krožnik in pribor, saj tako lahko skupaj zmanjšamo število odpadkov, ki jih bo festival proizvedel. Na območje festivala je dovoljeno uživati lastno hrano in prigrizke. Kurjenje odprtega ognja pa je na celotnem festivalskem območju strogo prepovedano!

ŽIVALI

Festival je živalim prijazen. Prosimo, da za njimi počistite iztrebke.

DRUŽINE

Kamping: zelo osnoven. Družine in miroljubci imajo možnost kampiranja na tišjem” kampingu, ki je od festivalskega prizorišča oddaljen kratek sprehod (cca. 10 min peš).

  • Voda: na prizorišču bodo tuši (z mrzlo vodo) in postaje s tekočo pitno vodo.
  • Sanitarije: mobilne WC kabine.
  • Kuharija: na kamping prostoru lahko kuhate, vendar samo z gorilnikom, prosim: PREVIDNO! Odprti ognji so prepovedani.
  • Program za otroke: BO! Delavnice, predstave, doživetja, ni da ni.

Možnost varstva: V bližnji vasi Klance (8 km od festivalskega prizorišča) Zavod Satia nudi nekajurno, dnevno ter nočno varstvo otrok. Starši lahko pustijo otroke v varstvu Petre Komidar, ki je s svojim zavodom pripravila pester otroški program. V varstvu se bodo otroci podnevi učili o užitnih rastlinah in se zabavali na domišljijskih delavnicah, zvečer pa opazovali zvezde in si brali pravljice. Zavod ima urejeno kmetijo za zanimive in otrokom prijazne aktivnosti. “Floating castle” starši dobijo poseben popust! Za več info se lahko obrnete na Petro Komidar (031 325 512) ali obiscete stran zavoda (https://www.facebook.com/zavodSATIA/).